3 999,00zł + VAT
Doradcy 365 to zespół ekspertów, którzy przeprowadzą profesjonalne, rzetelne i fachowe wdrożenie w zakresie HACCP w Twojej firmie. Przeprowadzimy Cię przez wszystkie procesy do A do Z. Od sporządzenia dokumentacji, poprzez wdrożenie procedur, szkolenia aż po samo uzyskanie certyfikatu w zakresie HACCP.
HACCP dotyczy bezpieczeństwa żywności. Bezpieczeństwo żywności to przede wszystkim wymogi i działania, które muszą zostać podjęte celem zapewnienia zdrowia i życia człowieka.
- Przeprowadzimy kompleksowe wdrożenie HACCP w Twoim przedsiębiorstwie.
- Firma, która decyduje się na wdrożenia HACCP powinna pamiętać, że wymagane jest posiadanie odpowiedniego zespołu oraz pełnomocnika ds. HAACP. Zespół odpowiedzialny jest za wdrożenie i czuwanie nad całym systemem HAACP z pełnomocnikiem na czele – przeprowadzimy szkolenia na pełnomocnika ds. HACCP oraz szkolenia całego personelu.
- Przygotujemy całą, niezbędną dokumentacje w tym:
- politykę;
- instrukcje technologiczne;
- procedury.
- Bezpieczeństwo żywności to przede wszystkim higiena pracownika. W związku z tym, przy sporządzaniu dokumentacji warto również sporządzić procedurę higieny pracownika, która określa czy w miejscu pracy można palić tytoń, gdzie pracownik powinien trzymać swoje rzeczy, jakie czynności pracownik musi wykonać przed przystąpieniem do pracy, gdzie może spożywać posiłki itp. – pomożemy w sporządzeniu takiego dokumentu.
Cena za powyższą usługę wynosi od 3999 zł netto + VAT. Podana cena usługi jest minimalną, ostateczna jest indywidualnie dopasowywana do potrzeb Klienta oraz specyfiki procesu certyfikacyjnego, lokalizacji firmy, formy usługi (np pomoc stacjonarna lub online).
Przed zakupem zachęcamy do skontaktowania się z Biurem Obsługi w celu ustalenia szczegółowego zakresu usługi i indywidualnej wyceny.
Opis
Elementy certyfikatu HACCP:
- procedury, które regularnie powinny być wykonywane;
- określenie zagrożeń, które należy wyeliminować, zapobiec, bądź ograniczyć;
- krytyczne punkty kontroli w działaniach;
- limity krytyczne w punktach kontroli krytycznej;
- działania naprawcze;
- dokumenty i archiwa
Zasady obowiązujące w systemie HACCP:
- Monitoring CCP;
- Prowadzenie dokumentacji HACCP;
- Weryfikacja systemu HACCP;
- Analiza zagrożeń;
- Działania naprawcze;
- Kontrola;
- Ustalanie krytycznych i docelowych limitów tolerancji dla CCP.